Áthajlások – A rezidenciaprogram az Atomerőmű Magazinban

Az Atomerőmű Magazintól Susán Janka kérdezte a rezidenciaprogram résztvevőit. A Kutatók Éjszakáján készített interjúban megszólal a program alapítója, Gács Anna, és a résztvevő művészek, Boruzs Ádám, és Kocsi Olga.

Hogyan született a művészeti rezidenciaprogram ötlete? A Kutatók Éjszakáján való megjelenés hogyan kapcsolódott a programhoz? Miért hasznos az egyetem számára a rezidenciaprogram, és hogyan ösztönzi a kutatók munkáját? Ezekre a kérdésekre is választ adott Gács Anna az Atomerőmű magazin interjújában.

Boruzs Ádámot Susán a festészetig vezető útjáról kérdezte, és arról, hogy mikor kezdett a tudományok felé fordulni a művészetben. Az interjú során kitértek arra is, hogy kik inspirálják őt az alkotásban, és milyen különbséget lát egy művész és egy tudós munkája között. Boruzs mesélt a programban zajló munkájáról, és a készülő mű alapkoncepciójáról.

Kocsi Olga az időlenyomat-montázs működésébe avatta be Susánt. Mesélt a rezidenciaprogramban készülő alkotásáról is, illetve arról is, hogyan jött az ötlet, hogy a programhoz csatlakozzon. Kocsi a kutatókkal végzett munkájáról is beszámolt, illetve mesélt nyitottságáról más szakterületek felé.

A teljes interjú az Atomerőmű Magazin 16. oldalán található, mely az alábbi linken érhető el:

https://lapozo.atomeromu.hu/?id=2022november#page/8

Bakonyi Lilla