Beindultak a fogaskerekek

Június 5-én megtörtént az első megbeszélés a rezidenciaprogram nyertes művészeivel. Bővült létszámmal idén már három művész kezdi szeptemberben a munkát: Hajas Katinka szobrász, Szigetvári Andrea zeneszerző, illetve a METU-s hallgató Vranek Hedvig. Őket segítik témavezetőik Dr. Halász György, Grad-Gyenge Anikó, Forstner Bertalan és Károlyi György.

Hajas Katinka és Halász György

A megbeszélésen fontosabb információk hangzottak el a program menetéről, illetve egy kiváló lehetőség volt egymás megismerésére. Hivatalosan szeptembertől indul a program, addig a művészeknek a nyaralás mellett van idejük némi ötletelésre. Mivel a program csak tavaly indult, ezért rengeteg lehetőségük van újdonságokat kipróbálni, bátorítást kaptak a proaktivitásra.

Szigetvári Andrea, Forstner Bertalan, Grad-Gyenge Anikó
Károlyi György és Vranek Hedvig

Kiemelt szerepet kapott a beszélgetésen a diákokkal való kapcsolódás, mindenképpen be szeretné vonni a program az egyetem hallgatóit. Ehhez hozzájárulnak majd az olyan rendezvények, mint a Kutatók Éjszakája szeptember végén, ahol a tavalyi programhoz hasonlóan a rezidens művészek interaktív programokkal készülnek majd a látogatóknak. Emellett további kerekasztal-beszélgetések várhatóak művészet, tudomány és technológia kapcsolatáról, illetve egy angol podcast az EELISA egyetemi szövetség felkérésre.

Nagy Tímea