Felhívás közös alkotásra Szigetvári Andreától

Szigetvári Andrea zeneszerzői munkássága fókuszában az elektronikus, elektroakusztikus és számítógépes zene áll. Kutatóként és művészként is a zenei alkotás és előadás határait keresi a technológia segítségével. Szigetvári Andrea munkásságáról ebben a cikkben írtunk korábban. Új művének megalkotásában több, akár laikus szerző együttműködését kéri.

A mesterséges intelligenciát felhasználó darabban sok szerzőtől származó hangfájlok alkotják majd az elemzendő/visszajátszandó hangfájl-korpuszokat. A projekt része lesz, hogy a felvételt készítők fájljai tartalmazzák a szerzők nevét metaadatok formájában. A darab hallgatása közben vizualizálható lesz, hogy éppen kinek a szellemi terméke szolgáltatja az alapot a megszólaló műhöz. Szigetvári Andrea arra kéri az érdeklődőket, vegyenek részt ebben a projektben és az azt kísérő vitában, hogy vajon mit is jelent a „szerzőség” egy ilyen, egy szerző által irányított közösségi műben.

Aki szeretne részt venni az alkotásban, ezen a weboldalon töltheti fel nyers és feldolgozott hangfájljait április 25-ig. A művész munkáját segíti, ha a hangfájlok fölösleges részektől, zajoktól megtisztítva érkeznek, az oldalra névvel ellátott mappába kerülnek, ezen belül is külön kategóriákat megjelölő mappákba rendezve. A kategóriákat mindenki saját maga találhatja ki. A tapasztalatlanság senkit ne tántorítson el a részvételtől, minél színesebb lesz az alkotás, annál értékesebb.

Bővebb információért érdeklődni az alábbi emailcímen lehet: szigetvari.andrea1@gmail.com.

Erdélyi Zsófia