Megnyílt Boruzs Ádám kiállítása

Bemutatták Boruzs Ádám Kaotikus érzékek című installációját december 8-án a Műegyetemen.

A BME Művészeti Rezidenciaprogram zárókiállítása dr. Czigány Tibor, a Műegyetemen rektorának beszédével kezdődött. Elmondta, hogy Boruzs Ádám bátorsága, amivel két témát is megpályázott, hiánypótló együttműködést eredményezett művészet és tudomány között, hazánkban elsőként. A projektek célja a különböző inspirációk találkozása, ami ezt az alkotást is létre tudta hozni – folytatta. Köszönetet mondott Gács Annának, a program ötletgazdájának és a Magyar Nemzeti Banknak is a támogatásért.

fotó: Víg Johanna

Dr. Paál György témavezető szintén a művészt méltatta, amiért ekkora nyitottsággal fordult a természettudományok felé. Demeter Nóra Ybl-díjas építész nyitotta meg a kiállítást, beszédében részletesen elemezte a Kaotikus érzékek című káosz-ingát.

Ezt követően Boruzs Ádám vette magához a szót, bemutatta alkotását, s a látogatók ezután ki is próbálhatták az installációt, ezzel létre hozva saját „digitális festményeiket”.

fotó: Víg Johanna

Elsősorban hatalmas megkönnyebbülés, hogy elkészültünk, és bemutathattuk az installációt – mondta az est végén Boruzs Ádám. – Akadtak technikai problémák, egy szenzort ki kellett cserélni, de megoldódott minden, és nagyon jó így egyben látni az egészet. Számomra nagyon fontos, hogy egy munka ne egy befejezett valami legyen, hanem hogy további lehetőségeket hordozzon magában. A Kaotikus érzékek most egy kiindulópont, ami a következő 3-4 évemet is meghatározhatja – összegzett a művész.

Vasvári Magor